'Kicsit' sós lett :/
Hozzávalók:
- 200 g száraz mézes keksz (Győri édes)
- 60 g vaj
- 600 g fehér sajt (Philadelphia)
- 2 dl tejszín
- 150 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél citrom héja
- 3 tojás
- + meggylekvár
Sütő 150 °C-on
Sütési idő: 40 perc
Elkészítés:
A kekszet összemorzsoljuk, a vajat megolvasztjuk, majd ezeket összekeverjük.
A tortaformát kivajazzuk (az oldalát is), a keksz masszát a forma aljába tesszük, majd kézzel egyenletesen lenyomkodjuk. Ezt megkenjük lekvárral.
A sajtot és a tejszínt egy mély edényben robotgéppel összekeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Beletesszük a tojásokat, majd óvatosan simára keverjük. A krémet beleöntjük a formába, és 40 percig sütjük.
Megvárjuk amíg teljesen kihűl, a tetejére kanalazunk egy kis lekvárt, majd hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
Vélemény:
Én nem jó sajtot használtam, mert sós volt, így a végeredmény szinte ehetetlenül sós lett.
Mindenképpen ügyeljetek arra,hogy a sajt ne legyen sós!
Egyébként az a jó a sajttortában, hogy bárhogy lehet ízesíteni. (kakaós, fahéjas, epres, málnás....)
Legközelebb már jobb sajtot veszek, és jobb recepttel tudok majd szolgálni. :)
Vélemény:
Én nem jó sajtot használtam, mert sós volt, így a végeredmény szinte ehetetlenül sós lett.
Mindenképpen ügyeljetek arra,hogy a sajt ne legyen sós!
Egyébként az a jó a sajttortában, hogy bárhogy lehet ízesíteni. (kakaós, fahéjas, epres, málnás....)
Legközelebb már jobb sajtot veszek, és jobb recepttel tudok majd szolgálni. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése