Elkészítés:
Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk és vékonyra
szeleteljük.
A szeleteket meglocsoljuk egy kevés citromlével,
megszórjuk cukros fahéjjal, majd vizet öntünk rá és 2 percre mikróba tesszük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és 4 cm széles csíkokra
vágjuk.
Az almaszeleteket a képen látható módon a csíkokra
helyezzük.
A tészta szabad felületét megkenjük lekvárral, majd
ráhajtjuk a másik felére.
A szélétől kezdve szorosan feltekerjük.
A tekercseket muffin-papírba tesszük, majd sütőformába.
Sütés után fahájas cukorral megszórjuk.
Vélemény:
Fahéj és alma.... mi kell még?
Régóta ki akartam próbálni, valószínűleg még párszor el fogom készíteni.
Szerintem egy nőnek/lánynak aranyos ajándék. Én anyukámnak csináltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése