2017. július 12., szerda

Almarózsa



Elkészítés:

Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk és vékonyra szeleteljük.
A szeleteket meglocsoljuk egy kevés citromlével, megszórjuk cukros fahéjjal, majd vizet öntünk rá és 2 percre mikróba tesszük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és 4 cm széles csíkokra vágjuk.
Az almaszeleteket a képen látható módon a csíkokra helyezzük.


A tészta szabad felületét megkenjük lekvárral, majd ráhajtjuk a másik felére.
A szélétől kezdve szorosan feltekerjük.
A tekercseket muffin-papírba tesszük, majd sütőformába.
Sütés után fahájas cukorral megszórjuk.


Vélemény:
Fahéj és alma.... mi kell még?
Régóta ki akartam próbálni, valószínűleg még párszor el fogom készíteni.
Szerintem egy nőnek/lánynak aranyos ajándék. Én anyukámnak csináltam.


Nincsenek megjegyzések: