2017. augusztus 29., kedd

Eszterházy torta





Elkészítés:


1.Piskótalapok
A 2 tojásfehérjét jól felverjük. Hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és tovább keverjük.
A 6 dkg darált diót és 2 dkg lisztet is beleöntjük, majd jól összekeverjük.
Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és megsütjük.
Ezt a folyamatot még 4-szer megismételjük.

2.Krém
A tejben megfőzzük a pudingot az 5 tojássárgájával együtt.
Amint kihűlt,hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot és a felvert habtejszínt.
Rövid időre hűtőbe tesszük.

3.Összeállítás
A sütésre használt tortaformát fóliával kibéleljük, és az aljára helyezünk egy piskótalapot.
Erre kanalazunk egy réteg krémet. Egyenletesen eloszlatjuk.
Aztán még egy piskóta, rá krém. Ezt ismételgetjük.
Az utolsó réteg piskótát már nem kenjük meg, arra cukormáz kerül.
Minimum fél órára hűtőbe tesszük.
A torta körül levesszük a formát és a fóliát is. 
Az oldalát vékonyan megkenjük krémmel, és ezt teljesen beborítjuk darált dióval.

4.Cukormáz
A porcukorhoz apránként adjuk hozzá a vizet, amíg egy sűrű masszát kapunk.
Ezt a torta közepére öntjük, nem kell elegyengetni, mert szétterül magától.
A felolvasztott csokit spirál alakban rácsurgatjuk, majd közéről kifelé kihúzkodjuk egy fogpiszkálóval.
Megint hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul a máz.
A szélére a maradék krémből bogyókat nyomunk, és megszórjuk egy kis darált dióval.(Fél diókat is tehetünk rá)


Nincsenek megjegyzések: