Na és a lényeg:
Egy korábbi cupcake recept alapján.
Hozzávalók:
Tészta:
- ugyanaz, mint az almás-fahéjas cupcakenál
Töltelék:
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 2 tk fahéj
- 2-3 csepp vanília aroma
Öntet:
- 2-3 dl almaszósz
- 1 csomag zselatin
Sütő 180 °C-on
Sütési idő kb 25 perc
Elkészítés:
A tésztát kikeverjük, majd egy előre zsírozott, lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük. (tűvel ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e)
Amíg kihűl, megcsináljuk a tölteléket. összekeverjük a hozzávalókat, hogy krémes állagú legyen.
A piskótát vízszintesen ketté vágjuk és az alsó felére rákenjük a krémet, majd óvatosan visszahelyezzük a piskóta felső részét.
Ezt az egészet óvatosan visszatesszük a tortaformába, hogy az öntet ne csorogjon le.
A zselatint még a meleg almaszószhoz keverjük hozzá, és még mielőtt megszilárdulna, rákanalazzuk a tortára.
1 óráig hűlni hagyjuk. A formából csak akkor vesszük ki, ha már biztosan megszilárdult a zselatin.
Jó étvágyat! :-)
Vélemény:
Én ezt akkor készítettem el, amikor nem volt kedvem egyesével formákba kanalazni a tésztát. Szóval a receptet a lustaságom alkotta :D
Valójában annyi a különbség, hogy a plusz almaszósztól kevésbé száraz.
Sajnos ugyanúgy, mint az elődje, nem igazán dekoratív, de legalább annyira finom.
Egyetlen hátránya, hogy hamarabb elfogy mint a cupcake.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése