A márványos minta igazán elegánssá teszi.
Hozzávalók:
Tészta:
- 28 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 28 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 narancs leve és héja
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
Díszítés:
- 15 dkg porcukor
- víz
- zöld és piros ételfesték
+ segédeszköz: fogpiszkáló
Sütő 180 °C-on
Sütési idő: 20 perc
Elkészítés:
A vajat és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd lassan beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Ezután ízesítjük egy narancs levével és lereszelt héjával, valamint 1 kanál fahéjjal (mert az annyira finom, hogy mindenbe kell:-))
Egyenlően formákba adagoljuk és megsütjük.
A díszítéshez kikeverünk piros, zöld és sima fehér cukormázat. A muffinokat egyesével díszítjük végig. Először bevonjuk a tetejét fehér mázzal, majd színes pontot teszünk a közepére és köré egy kört. Fontos, hogy ekkor még puha legyen a fehér bevonat is. Egy fogpiszkáló segítségével ki- és befelé irányuló mozdulatokkal megformázzuk a virág mintát.
A kép segítségül szolgálhat.
Néhány perc alatt megszilárdul a máz, és már tálalható is.
Jó étvágyat!Egyenlően formákba adagoljuk és megsütjük.
A díszítéshez kikeverünk piros, zöld és sima fehér cukormázat. A muffinokat egyesével díszítjük végig. Először bevonjuk a tetejét fehér mázzal, majd színes pontot teszünk a közepére és köré egy kört. Fontos, hogy ekkor még puha legyen a fehér bevonat is. Egy fogpiszkáló segítségével ki- és befelé irányuló mozdulatokkal megformázzuk a virág mintát.
A kép segítségül szolgálhat.
Néhány perc alatt megszilárdul a máz, és már tálalható is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése