2015. december 30., szerda

Karácsonyi készülődés #2 - Koszorús cupcake

Mivel Karácsonyra csináltam, csak most van időm felrakni. Ezért elnézést kérek.





Hozzávalók:
Tészta: ugyanaz, mint az alap cupcake

Díszítés:

  • kb 20dkg porcukor
  • néhány evőkanál víz
  • 10 dkg vaj
  • zöld, piros ételfesték

Elkészítés:
Az előbbi recept alapján elkészítjük a cupcake-eket.
Cukormázat készítünk sok cukorból és kevés vízből. (a víz oldja fel teljesen a cukrot, de legyen sűrű)
Ezzel a fehér mázzal bevonjuk a sütik tetejét.
A koszorúhoz olvasztott vajat, cukrot és pár csepp zöld ételfestéket összekeverünk, nyomózsákba töltjük, majd koszorú alakot formálunk belőle.
Néhány bogyót elhelyezünk a koszorúra piros cukormázból, vagy cukorgyöngyökből.

Vélemény:
Elég macerás, de megéri. Egyszerű és karácsonyi hangulatot varázsol ez a süti.
Mivel a díszítés lapos és aránylag megkeményedik, könnyen dobozolható és vihető a rokonokhoz (a lakoma után desszertnek)
A cupcake-hez használhatjátok az almás-fahéjas receptet is, hogy az íze is a karácsonyt tükrözze.





Nincsenek megjegyzések: