2016. február 27., szombat

Almás cupcake csokoládéval tálalva

Bár nem látszik, de tényleg almás :)


Hozzávalók:
Tészta:
  • 15 dkg liszt
  • 11 dkg vaj
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 db alma (ha nagyon nagy, elég 2)
  • 20-25 g fehér csoki
Díszítés:
  • 10 dkg vaj
  • fehér csoki
  • 15 dkg porcukor
  • étcsoki
Sütő 180°C-on
Sütési idő: 17-22 perc

Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el. A vajat néhány kocka fehér csokival teljesen felolvasztjuk. Ehhez hozzáadjuk a porcukrot és a tojásokat, majd robotgéppel simára keverjük. Lassan beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és ezt is jól elkeverjük. A 3 almát meghámozzuk, felkockázzuk és 5-8 perc alatt felfőzzük. A puha alma darabokat össze turmixoljuk és beleöntjük a masszába. Jól elkeverjük, majd formákba adagolva megsütjük.
A krémhez felolvasztjuk a vajat egy kevés fehér csokival együtt. Robotgéppel simára keverjük. Nyomózsába töltjük és már mehet is a kihűlt sütik tetejére.
Fehér csokit reszelünk a tetejükre, és egy kevés reszelt étcsokival még jobban feldobjuk.
A különlegesebb tálaláshoz csokoládé szíveket rakhatunk mellé.


Vélemény:
Nem tart túl sokáig, úgyhogy érdemes kipróbálni.
Visszafogott ez a fekete-fehér kombináció, mégis nagyon jól mutat.
Ajánlom, hogy kóstoljátok meg a sütit krém nélkül is, mert önmagában is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések: