2016. március 5., szombat

Húsvéti cupcake

Lassan elérkezik a Húsvét.
A boltok tele vannak már csokinyuszikkal és szebbnél szebb tojásokkal.
Mi lenne, ha a rokonokat, ismerősöket saját készítésű sütikkel várnánk? Nekik is jobban fog tetszeni az igyekezet.


Hozzávalók:
Tészta:
  • 12,5 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 18-20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 narancs
  • 1 citrom
Krém:
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • pár csepp zöld ételfesték
  • 1-2 evőkanál citromlé 
Díszítés:
  • kinder choco-bons
  • cukor gyöngyök, cukor virágok 
Sütő 180°C-on
Sütési idő: 17-20 perc

Elkészítés:
A vajat, a cukrot és a tojást robotgép segítségével simára keverjük. Lassan beleszitáljuk a sütőporos lisztet, közben folyamatosan keverjük. A citrom és narancs héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk, majd mindezt hozzáadjuk és jól összedolgozzuk a masszával. Formákba kanalazzuk és megsütjük.

Amíg sülnek, elkészítjük a krémet. A vajat a porcukorral simára keverjük. Apránként adunk hozzá zöld ételfestéket, amíg el nem érjük a kívánt színt. A végén kevés citromlével ízesítjük. Ha túl híg lett, akkor adunk hozzá még egy kis cukrot.

A zöld krémet nyomózsákba töltjük és füvet imitálva rányomjuk a sütikre. Ráhelyezünk mindegyikre egy-egy darab choko-bons-t és mellé néhány cukor virágot, cukor gyöngyöt. 
És már készen is van! Ezután már csak a vendégek elé kell rakunk és hallgathatjuk majd a dicséreteket ;)


Vélemény:
Én eddig erre az alkotásomra vagyok a legbüszkébb.
Szerintem Húsvétra nagyon jó ez a narancsos-citromos kombináció.
Díszítéshez pedig használjatok minél színesebb cukordíszeket. Minél színesebb, annál jobb.
A csoki tojást is helyettesíthetitek színes tojás alakú cukorral, vagy marcipánnal.

Nincsenek megjegyzések: