Nem túl édes, így szerintem tavaszra lehet a legjobb.
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg liszt
- 12,5 dkg vaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 12,5 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 10 dkg aprított sárgabarack
- 2 evőkanál tej
- 1 evőkanál sárgabarack lekvár
Krém:
- 15 dkg vaj
- 28 dkg porcukor
- 1-2 evőkanál sárgabarack lekvár
Sütő 180°C-on
Sütési idő: 15 perc
Elkészítés:
A tojásokat és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a sütőporos lisztet.
Mindezt addig keverjük, míg egy egységes masszát kapunk. Ekkor beletesszük a meghámozott, felaprított barackot és a lekvárt. Ha szükséges, akkor még pár kanál tejjel hígíthatjuk.
Egyenlően formákba kanalazzuk és megsütjük.
Amíg sülnek, elkészítjük a krémet.
A vajat kissé felolvasztjuk, összekeverjük a porcukorral és hozzáadjuk a lekvárt. Nyomózsák segítségével a sütik tetejére nyomjuk a krémet.
Vélemény:
Nekem a kedvenceim közé tartozik ez a recept, épp azért mert nem túl édes.
Friss gyümölccsel az igazi, bár ezt ugye nem lehet egész évben megoldani.
Lekvárnak mindenképpen rostosat ajánlanék, vagy akár házi lekvárt, hisz az a legjobb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése