2016. február 5., péntek

Sárgabarackos cupcake


Nem túl édes, így szerintem tavaszra lehet a legjobb.

Hozzávalók:
Tészta:
  • 10 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg aprított sárgabarack
  • 2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál sárgabarack lekvár
Krém:
  • 15 dkg vaj
  • 28 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál sárgabarack lekvár
Sütő 180°C-on
Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:
A tojásokat és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a sütőporos lisztet. 
Mindezt addig keverjük, míg egy egységes masszát kapunk. Ekkor beletesszük a meghámozott, felaprított barackot és a lekvárt. Ha szükséges, akkor még pár kanál tejjel hígíthatjuk. 
Egyenlően formákba kanalazzuk és megsütjük.

Amíg sülnek, elkészítjük a krémet.
A vajat kissé felolvasztjuk, összekeverjük a porcukorral és hozzáadjuk a lekvárt. Nyomózsák segítségével a sütik tetejére nyomjuk a krémet.

Vélemény:
Nekem a kedvenceim közé tartozik ez a recept, épp azért mert nem túl édes.
Friss gyümölccsel az igazi, bár ezt ugye nem lehet egész évben megoldani.
Lekvárnak mindenképpen rostosat ajánlanék, vagy akár házi lekvárt, hisz az a legjobb.



Nincsenek megjegyzések: