Kellemes tavaszi édesség
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 50 g vaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál vaníliás cukor
Krémek, díszítés:
- eperlekvár
- 1 csomag vaníliapuding
- 2 evőkanál porcukor
- 5 dl tej
- néhány szem eper
- 1 csomag tortazselé
- 2,5 dl víz
- 1 evőkanál szamócaszörp
Sütő 175 °C-on
Sütési idő: kb 40 perc
Elkészítés:
A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük robotgéppel.
A vajat felolvasztjuk és 1 dl vízzel felforraljuk. Ezt hozzáadjuk tojásos habhoz, majd az egészet tovább keverjük.
A sütőporos lisztet lassan beleszitáljuk és óvatosan elkeverjük a habban.
Ezt a masszát egy kuglóf formába öntjük és megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a pudingot. A pudingport - a tasakon lévő utasítás szerint - 2 ek porcukorral és 1 dl tejjel elkeverjük, majd a többi tejet hozzáadva felforraljuk.
Ha a sütemény tésztája kihűlt, felszeleteljük 3 egyforma rétegre.
Az alsó réteget megkenjük az előbb elkészített pudinggal, majd rátesszük a következő réteget.
Ezt eperlekvárral kenjük meg, majd rátesszük a felső réteget is.
Erre epret szeletelünk és lelocsoljuk zselatinnal. Ehhez a zselatinport 2,5 dl vízzel és 1 ek szörppel elkeverjük és 2-3 percig főzzük.
Vélemény:
Szerintem ez már kicsit bonyolultabb, de ha van rá elég idő, akkor érdemes megcsinálni.
A tésztája annyira jó, hogy sok tortánál ezt a receptet szoktam használni.
Egyetlen rossz tulajdonsága van, hogy hamar elfogy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése