2016. március 26., szombat

Húsvéti répás cupcake

A húsvéti sorozat utolsó darabja :-)

Hozzávalók:
Tészta:
  • 2 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 19 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 4-6 db sárgarépa
Díszítés:
  • 1 db répa
  • porcukor
Sütő 180°C-on
Sütési idő 15-18 perc

Elkészítés:
Az olvasztott vajat, a tojásokat és a cukrot simára keverjük. A répákat megpucoljuk, vékonyra szeleteljük és cukros vízben 20 percig főzzük. Ezután a répát leszűrjük és turmix gépben összeturmixoljuk. Ezt hozzáadjuk a tésztához, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Az egészet robotgéppel simára keverjük, egyenlően formákba adagoljuk és megsütjük.
A díszítéshez egy répát vékonyra szeletelünk és szintén cukros vízben 20 percig főzzük, majd leszűrjük. Porcukorból és kevés vízből cukormázat készítünk, ezzel bevonjuk a sütik tetejét és a közepére egy-egy szelet répát teszünk.


Vélemény:
Bevallom, először féltem répát tenni süteménybe, de nem bántam meg.
Nagyon örülök, hogy kipróbáltam.
Igazából ennyi. Jól néz ki és finom. Ez a lényeg.
U.i.: Kicsit olyan, mintha tükörtojás lenne a tetején - ez nem szándékos volt.

Nincsenek megjegyzések: