2016. március 13., vasárnap

Húsvéti cupcake variációk


Fűszeres húsvéti cupcake. Mindegyik egyedi.

Hozzávalók:
Tészta:

  • 14 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 19 dkg liszt
  • 2 evőkanál tej
  • fél narancs leve
  • fél teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
Díszítés:
  • 20 dkg vaj
  • 40 dkg porcukor
  • sárga és zöld ételfesték
  • ét tortabevonó
  • tortadara
  • tojás alakú színes cukor drazsé
  • cukor virágok, cukor gyöngy

Sütő 180 °C-on
Sütési idő 20 perc

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon elkészítjük. A felolvasztott vajat, a tojásokat és cukrot összekeverjük. Beleszitáljuk a sütőporos, fahéjas lisztet és robotgéppel simára keverjük. Ezután adjuk hozzá a narancslevet, és ha túl sűrű akkor tejet is öntünk bele. Jól elkeverjük, majd formákba adagoljuk és megsütjük.

A díszítés már érdekesebb. A vajat jól összedolgozzuk a cukorral, ezzel kész a díszítés alapja, a krém. A többi már attól függ, hogy mit szeretnénk a sütemények tetejére.
Madárfészek:
Ehhez a változathoz olvasztott étcsokoládét teszünk a vajas krémbe. Ezt a sütik tetejére kanalazzuk, úgy hogy a közepén legyen egy kis mélyedés. Ezután megszórjuk tortadarával, és a közepére helyezünk néhány színes tojást. (tortadara helyett olvasztott csokit is folyathatunk rá)
Virágos:
Ehhez a vajas krémbe pár csepp zöld ételfestéket cseppentünk. Ezt a sütik tetejére nyomjuk lehetőleg úgy, hogy fűnek tűnjön. A cukor vagy ostya virágokat csak rátesszük a krémre, mellé néhány cukorgyöngyöt szórunk, hogy feldobja.
Tojások a fűben:
Ennél is zöld krémet keverünk ki, amit ugyanúgy a sütik tetejére nyomunk. A fűbe teszünk néhány színes tojást, esetleg virágot mellé. (ha a krémbe sárga ételfestéket teszünk, a tojások mellé nyomhatunk egy sárga csibét is - ez nekem nem igazán jött össze)


Vélemény:
Ennél az a legjobb, hogy teljesen szabadjára engedheted a fantáziád. Igazából azt tehetsz a tetejére amit csak akarsz. Variálni lehet a színeket és minden mást. Lehet próbálkozni ;)

Nincsenek megjegyzések: