2016. március 20., vasárnap

Húsvéti kosárka cupcake

Egy újabb húsvéti változat.


Hozzávalók:
Tészta:
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1 narancs leve és héja 
  • 1 citrom leve és héja 
Díszítés:
  • 10 dkg vaj 
  • 20 dkg porcukor
  • színes tojás drazsék
  • sárga ételfesték
  • étcsokoládé
Sütő 180°C-on 
Sütési idő 20 perc

Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el. A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat. Robotgép segítségével simára keverjük. Beletesszük a citrom és narancs levét és héját. Végül lassan beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Egyenlően formákba adagoljuk és megsütjük.
A díszítéshez összekeverjük a vajat a cukorral, majd egy kisebb és egy nagyobb adagra választjuk a krémet. A kisebb adaghoz sárga ételfestéket keverünk, a másikhoz olvasztott étcsokit adunk. A sárga krémmel vékonyan bevonjuk a sütik tetejét, majd erre egy nyomózsák segítségével fonott kosarat mintázunk a csokis krémből. Végül a tetejére, a kosarakba teszünk néhány színes tojást.


Vélemény:
A tésztája nagyon puha és omlós. Jól sikerült.
A citrom és narancs jól harmonizál és hűsítő ízt kölcsönöz a sütinek.
A kosár a tojásokkal pedig nagyon húsvéti.

Nincsenek megjegyzések: