Imádom, bár kissé bonyolultabb elkészíteni.
Hozzávalók:
Tészta:
- 19 dkg liszt
- 10 dkg vaj (teavaj)
- 12,5 kristálycukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál fahéj
- 1 tk szegfűbors
- (1/2 tk cardamom )
- 2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 2,4 dl almaszósz
3 meghámozott, felkockázott almát kevés cukorral megfőzünk, majd leszűrve összeturmixoljuk.
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 tk fahéj
- 2 csepp vanília-aroma
Sütési idő 15 perc
Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.
Beleszórjuk a fahéjat, szegfűborsot, (cardamomot), a sütőport és a szódabikarbónát.
Lassan hozzáadjuk a lisztet és a kihűlt almaszószt, és az egészet simára keverjük.
Egyenlően beleadagoljuk a papírformába és betesszük a sütőbe.
A porcukrot és a vajat összekeverjük, és hozzáadjuk a vanília-aromát és a fahéjat.
A kihűlt cupcake tetejére felvisszük nyomózsák segítségével. Egy kis fahéjat szórunk rá díszítésnek.
Vélemény:
Nagyon finom. Nem lehet mit mondani. Igazán fűszeres, mégis édes.
Kicsit tovább tart elkészíteni, de megéri.
Bár nem annyira mutatós, az íze miatt mégis az egyik kedvenc cupcake-em.
Kommentben megírhatjátok, hogy nektek mennyire ízlett :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése