Ez volt az első önálló sütésem. Féltem a sütőtől is. :/ De a végeredmény szerintem egész jó lett. Még 2013 augusztusában csináltam. No akkor lássuk is, hogy hogyan készült:
Hozzávalók:
(12-15 db-hoz)
A tésztához:
- 10 dkg sütőporral kevert liszt
- 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 12,5 dkg puha vaj
- 12,5 dkg kristálycukor
- 2 nagy tojás
- 2-3 evőkanál tej
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg puha vaj (teavaj)
- 1 evőkanál tej
- 2-3 csepp kék ételfesték
- 1 kis tábla étcsokoládé
Egyéb eszközök:
- sütő 180 °C-on (4-esfokozat)
- szita
- nyomózsák
- muffin papír
- polpack
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Átszitáljuk egy tálba a lisztet és a kakaóport.
A vajat kissé megolvasztjuk, majd elkeverjük a liszttel és a kakaóval.
Hozzáadjuk a cukrot és a tojást, majd egy kis tejet, hogy krémes állagú legyen.
Az egészet elektromos habverővel egyenletesre keverjük.
Egyenlően osztjuk el a formákban, majd 10-15 percig sütjük.
Amíg kihűlnek, megcsináljuk a díszítést a csokiráccsal kezdve.
Felolvasztjuk a csokit és egy kiskanál segítségével egy folpack-kal fedett tálcára csurgatjuk a kívánt mintát. Ezt betesszük a fagyasztóba vagy a hűtőbe.
A krémhez csupán csomómentesre keverjük a cukrot és a vajat. Ha szükséges egy kis tejet adhatunk hozzá.
Színezéshez hozzáadjuk az ételfestéket, és már tölthetjük is bele a nyomózsákba.
A krémet a kívánt formában felvisszük a muffinok tetejére és egy egy csoki mintát szúrunk bele.
És el is készült a süti. Ha ti is elkészítitek, írjátok meg hogy sikerült. ;)
Vélemény:
Nagyon elégedett voltam a végeredménnyel. Olyan lett, amilyennek lennie kellett.
A tészta puha volt, és a krém miatt nem volt száraz az összhatás.
Kettőre kell odafigyelni!
1. Mivel a vaj egy kicsit sárgára színezi a krémet, a kék ételfestékkel inkább zöld színt kaptok.
2.Szedjétek ki a sütőformából (nem a muffin papírból) a sütiket mielőtt ráteszitek a krémet, mert utána kissé nehézkes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése