2015. augusztus 2., vasárnap

Fanta-szelet


A Fanta-szelet igazán egyedi, mutatós és modern édesség. Már többször elkészítettem.
Íme a recept:

Hozzávalók:

Tészta:
  • 6 nagy tojás
  • 7 ek kristálycukor
  • 6 ek liszt
  • 3 ek cukrozatlan kakaó
  • 1 cs sütőpor
  • 1 ek olaj
Túrókrém:
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
Zselé:
  • 2 cs vaníliás puding
  • 5 ek cukor
  • 1 ek citromlé
  • 7 dl narancsos fanta

Sütő 180 °C
Sütési idő körülbelül 20 perc

Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük és hozzá keverjük a cukrot. A tojások sárgáját is óvatosan hozzáadjuk. A sütőport, a kakaót és a lisztet összekeverjük és óvatosan a habhoz adagoljuk. Kikent tepsibe öntjük és megsütjük.
A túrót robotgéppel megpuhítjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a túróhoz. Elkeverjük benne a citromhéjat és a vaníliás cukrot.
A 2 csomag pudingot egy kis fantával és cukorral simára keverjük, a maradék fantát felforraljuk. Majd megfőzzük benne a pudingot.
A kihűlt piskótára egyenletesen rákanalazzuk a túrókrémet, és erre ráöntjük a fantás pudingot.
Hűtőben legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy összedermedjenek a rétegek.

Lám, el is készült! Kíváncsi vagyok nektek hogy sikerült, írjátok meg. :-)

Vélemény:
Ízre finom, jól harmonizálnak az ízek, de nem biztos, hogy minden vendégnek ízlene. A sok krémes állag miatt nem mindig esik jól. 
A piskótával az a probléma, hogy lapos marad és kemény. A krém a tetején szétfolyik, amíg megpróbálom elharapni a piskótát.
Egyszer azonban jól sikerült a tészta is, és így puha alapot biztosított. 
Egyszer érdemes kipróbálni, mert ízre finom és biztosan egyedi. Akár torta formában is meg lehet csinálni.



Nincsenek megjegyzések: