A Fanta-szelet igazán egyedi, mutatós és modern édesség. Már többször elkészítettem.
Íme a recept:
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 nagy tojás
- 7 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- 3 ek cukrozatlan kakaó
- 1 cs sütőpor
- 1 ek olaj
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 2 cs vaníliás puding
- 5 ek cukor
- 1 ek citromlé
- 7 dl narancsos fanta
Sütő 180 °C
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük és hozzá keverjük a cukrot. A tojások sárgáját is óvatosan hozzáadjuk. A sütőport, a kakaót és a lisztet összekeverjük és óvatosan a habhoz adagoljuk. Kikent tepsibe öntjük és megsütjük.
A túrót robotgéppel megpuhítjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a túróhoz. Elkeverjük benne a citromhéjat és a vaníliás cukrot.
A 2 csomag pudingot egy kis fantával és cukorral simára keverjük, a maradék fantát felforraljuk. Majd megfőzzük benne a pudingot.
A kihűlt piskótára egyenletesen rákanalazzuk a túrókrémet, és erre ráöntjük a fantás pudingot.
Hűtőben legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy összedermedjenek a rétegek.
Lám, el is készült! Kíváncsi vagyok nektek hogy sikerült, írjátok meg. :-)
Vélemény:
Ízre finom, jól harmonizálnak az ízek, de nem biztos, hogy minden vendégnek ízlene. A sok krémes állag miatt nem mindig esik jól.
A piskótával az a probléma, hogy lapos marad és kemény. A krém a tetején szétfolyik, amíg megpróbálom elharapni a piskótát.
Egyszer azonban jól sikerült a tészta is, és így puha alapot biztosított.
Egyszer érdemes kipróbálni, mert ízre finom és biztosan egyedi. Akár torta formában is meg lehet csinálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése